TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 07-04-2016, 04:54 PM   #5581
lpwcomp
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: John's Creek, Georgia
Posts: 7,994
Quote:
Originally Posted by Joe Siegler View Post
Well, before I posted the message, I went and downloaded PyTiVo today. Unpacked it on top of what was on my machine, and it still gave the same error I was getting previous to that install.

Here's what it's saying when it starts.

Code:
INFO:pyTivo:Last modified: Mon Mar 21 15:52:00 2016
INFO:pyTivo:Python: 2.7.10
INFO:pyTivo:System: Darwin-15.5.0-x86_64-i386-64bit
Maybe it works differently on Macs, but the date I see on startup is the date the folder was modified.

__________________
James L. Sutherland
"You know TiVo users. Bunch of b****y little girls" TiVoAxe

"Jessica Fletcher visits Midsomer. Carnage ensues!"
lpwcomp is online now   Reply With Quote
Old 07-04-2016, 05:01 PM   #5582
Joe Siegler
Registered User
 
Joe Siegler's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Garland, TX
Posts: 777
Quote:
Originally Posted by lpwcomp View Post
Maybe it works differently on Macs, but the date I see on startup is the date the folder was modified.
Well, I'm not sure what to say about that. I can assure you I downloaded and re-installed before I posted the message. Then re-ran. I'll try again, but I'd be surprised if it makes a difference.

__________________
Joe Siegler -
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

TiVo Roamio 75hr unmodified, TiVo Roamio 316hr/2TB, both OTA only.
Joe Siegler is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2016, 05:39 PM   #5583
wmcbrine
Ziphead
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 10,266
tdcat is not the issue; that's just a warning, anyway.

Sorry, I don't know what the issue is, other than to say that the TiVo "Mind" server seems to be rejecting your login credentials. I doubt there's anything you can do on the pyTivo end.

__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2016, 05:53 PM   #5584
Joe Siegler
Registered User
 
Joe Siegler's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Garland, TX
Posts: 777
Quote:
Originally Posted by wmcbrine View Post
tdcat is not the issue; that's just a warning, anyway.

Sorry, I don't know what the issue is, other than to say that the TiVo "Mind" server seems to be rejecting your login credentials. I doubt there's anything you can do on the pyTivo end.
I didn't think it was tdcat, but I was reporting it anyway.

Which fork should I be using for pyTiVo? That's not an issue, is it?

As for the credentials... I took what was in the pyTiVo.conf file and cut/paste into tivo.com and it worked - so I know those are right.

I did google for this, and in some message somewhere (not this forum) I saw someone theorize that it could be an issue if there's special chracters in the password. I also have really long passwords, usually 32 characters (or longer), and they all look like this. iulIhXk^jyxiVzHC4&W*zT@ZQs2s9ttp

Don't suppose a funky password would be an issue?

__________________
Joe Siegler -
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

TiVo Roamio 75hr unmodified, TiVo Roamio 316hr/2TB, both OTA only.
Joe Siegler is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2016, 06:21 PM   #5585
Joe Siegler
Registered User
 
Joe Siegler's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Garland, TX
Posts: 777
OK, an update. I went to tivo.com and changed my password. When I tried that, they said the max your password could be was 16 characters.

This *WAS* my old password: 35MB*r&TzmYCF6Mo

The new password is now only alphanumeric. No special characters (which means that ampersand isn't there anymore). I ran the same setup after updating the password in KMTTG & pyTiVo, and it is not giving me that "Session cannot be authenticated" error. So that seems to have made a difference.

However, my new problem is that I try sending a file, and it says it starts sending, and then stops almost at the same exact time, resulting in a file on my TiVo of zero bytes.

This is what I'm seeing now.

Code:
INFO:pyTivo.video.video:[04/Jul/2016 18:15:00] Queued "/Volumes/TiVo Drive 1 - 4TB/TiVo/Supergirl/Supergirl - Red Faced (Recorded Nov 30, 2015, KTVTDT).TiVo" for Push to MICHAEL
INFO:pyTivo:127.0.0.1 [04/Jul/2016 18:15:00] "POST /TiVoConnect HTTP/1.1" 200 -
WARNING:pyTivo.config:tdcat not found
INFO:pyTivo:127.0.0.1 [04/Jul/2016 18:15:05] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=TiVo%20Drive%201/Supergirl&Format=text/html HTTP/1.1" 200 -
WARNING:pyTivo.config:tivodecode not found
INFO:pyTivo:192.168.1.131 [04/Jul/2016 18:16:16] "GET /TiVo%20Drive%201/Supergirl/Supergirl%20-%20Red%20Faced%20(Recorded%20Nov%2030,%202015,%20KTVTDT).TiVo?Format=video%2Fmpeg HTTP/1.1" 206 -
INFO:pyTivo.video.video:[04/Jul/2016 18:16:16] Start sending "/Volumes/TiVo Drive 1 - 4TB/TiVo/Supergirl/Supergirl - Red Faced (Recorded Nov 30, 2015, KTVTDT).TiVo" to MICHAEL
INFO:pyTivo.video.video:[04/Jul/2016 18:16:16] Done sending "/Volumes/TiVo Drive 1 - 4TB/TiVo/Supergirl/Supergirl - Red Faced (Recorded Nov 30, 2015, KTVTDT).TiVo" to MICHAEL, 0 bytes, 0.00 Mb/s
What’s strange is I tried pushing the video from the built in browser config, and after the browser listing of files for Supergirl came back up, it had the description from the .TiVo file in there - never did that before.

All still works if I pull from the TiVo.

__________________
Joe Siegler -
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

TiVo Roamio 75hr unmodified, TiVo Roamio 316hr/2TB, both OTA only.

Last edited by Joe Siegler; 07-04-2016 at 06:31 PM.
Joe Siegler is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2016, 08:07 PM   #5586
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 11,007
The reason is a .TiVo file pull requires no special action by pyTivo which is why it works. In contrast a .TiVo file push needs to be decrypted by pyTivo, so you either need to configure path to tdcat & tivodecode so pyTivo can decrypt it, or decrypt the .TiVo file first and push decrypted version along with metadata file.

(You also need to provide your 10 digit MAK in pyTivo.conf as tivo_mak parameter which is needed by tivodecode).

__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by moyekj; 07-05-2016 at 09:11 AM.
moyekj is offline   Reply With Quote
Thanks For This Post:
Old 07-05-2016, 12:15 PM   #5587
Joe Siegler
Registered User
 
Joe Siegler's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Garland, TX
Posts: 777
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
The reason is a .TiVo file pull requires no special action by pyTivo which is why it works. In contrast a .TiVo file push needs to be decrypted by pyTivo, so you either need to configure path to tdcat & tivodecode so pyTivo can decrypt it, or decrypt the .TiVo file first and push decrypted version along with metadata file.
OK, that's all good, but WHERE do you get tdcat? I can't find that info anywhere.

Quote:
(You also need to provide your 10 digit MAK in pyTivo.conf as tivo_mak parameter which is needed by tivodecode).
I have that in there already - I posted the contents of my pytivo.conf file a few msgs up.

__________________
Joe Siegler -
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

TiVo Roamio 75hr unmodified, TiVo Roamio 316hr/2TB, both OTA only.
Joe Siegler is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2016, 12:23 PM   #5588
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 11,007
Quote:
Originally Posted by Joe Siegler View Post
OK, that's all good, but WHERE do you get tdcat? I can't find that info anywhere.
You said you have kmttg installed, so tivodecode and tdcat binaries are installed under kmttg "tivodecode" folder so you can point to those. Don't know where the "official" Mac binaries are for pyTivo purposes.

__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2016, 12:27 PM   #5589
Joe Siegler
Registered User
 
Joe Siegler's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Garland, TX
Posts: 777
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
You said you have kmttg installed, so tivodecode and tdcat binaries are installed under kmttg "tivodecode" folder so you can point to those. Don't know where the "official" Mac binaries are for pyTivo purposes.
Did not know that. Will go mess with that option. Tkx for that.

__________________
Joe Siegler -
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

TiVo Roamio 75hr unmodified, TiVo Roamio 316hr/2TB, both OTA only.
Joe Siegler is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2016, 01:06 PM   #5590
lpwcomp
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: John's Creek, Georgia
Posts: 7,994
Quote:
Originally Posted by Joe Siegler View Post
Did not know that. Will go mess with that option. Tkx for that.
The easist way might be to do the following:

Under kmttg->File->Configure->pyTivo>Files to push:

Select "last"

On main kmttg screen, check "metadata", "decrypt" and "push"

Add the .tivo files using the "Files" tab.

Select the files.

Start jobs.

__________________
James L. Sutherland
"You know TiVo users. Bunch of b****y little girls" TiVoAxe

"Jessica Fletcher visits Midsomer. Carnage ensues!"
lpwcomp is online now   Reply With Quote
Old 08-08-2016, 07:34 PM   #5591
robojerk
Registered User
 
robojerk's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Laguna Hills CA
Posts: 2,263
I've recently upgraded to Ubuntu Server 16.04 LTS and since then the init script keeps throwing this error.

Code:
Job for pyTivo.service failed because the control process exited with error code. See "systemctl status pyTivo.service" and "journalctl -xe" for details.
Using this init script.

I tried swapping it out with this SystemD script, but I havent really played with those yet and am not havaing luck getting it to work.
http://pytivo.sourceforge.net/forum/...ipt-t2052.html

__________________
TiVo Roamio - Lifetime Subscription

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
robojerk is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2016, 07:26 PM   #5592
newsposter
Poster of News
 
Join Date: Aug 2002
Location: SE PA
Posts: 34,072
i havent changed anything with pytivo or tivo account in years. today i cannot push nor pull. it starts to convert then i get session cannot be authenticated

no clue what to do

__________________
Tivo Premiere; 65 samsung

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

monsterjoe - You aren't wrong; spartanstew- I agree with newsposter
newsposter is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2016, 07:41 PM   #5593
lpwcomp
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: John's Creek, Georgia
Posts: 7,994
Quote:
Originally Posted by newsposter View Post
i havent changed anything with pytivo or tivo account in years. today i cannot push nor pull. it starts to convert then i get session cannot be authenticated

no clue what to do
Same here. Looks like TiVo mind server is having problems.

__________________
James L. Sutherland
"You know TiVo users. Bunch of b****y little girls" TiVoAxe

"Jessica Fletcher visits Midsomer. Carnage ensues!"
lpwcomp is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2016, 07:49 PM   #5594
newsposter
Poster of News
 
Join Date: Aug 2002
Location: SE PA
Posts: 34,072
Quote:
Originally Posted by lpwcomp View Post
Same here. Looks like TiVo mind server is having problems.
never heard of this issue before

is there another program to move stuff from my laptop to the tivo?

__________________
Tivo Premiere; 65 samsung

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

monsterjoe - You aren't wrong; spartanstew- I agree with newsposter
newsposter is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2016, 07:53 PM   #5595
lpwcomp
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: John's Creek, Georgia
Posts: 7,994
Quote:
Originally Posted by newsposter View Post
never heard of this issue before

is there another program to move stuff from my laptop to the tivo?
You can always pull them.

__________________
James L. Sutherland
"You know TiVo users. Bunch of b****y little girls" TiVoAxe

"Jessica Fletcher visits Midsomer. Carnage ensues!"
lpwcomp is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2016, 07:55 PM   #5596
newsposter
Poster of News
 
Join Date: Aug 2002
Location: SE PA
Posts: 34,072
Quote:
Originally Posted by lpwcomp View Post
You can always pull them.
i wish it was that easy. cant do that either. when i go to try to pull the same program it gives me an option to cancel so i do that then i try to pull again and doesnt work

then i try to do other ones and it says will transfer later but even killing pytivo apparently doesnt stop the 'upload' that isnt even happening. rebooting tivo and computer do nothing.

__________________
Tivo Premiere; 65 samsung

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

monsterjoe - You aren't wrong; spartanstew- I agree with newsposter
newsposter is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2016, 08:00 PM   #5597
lpwcomp
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: John's Creek, Georgia
Posts: 7,994
Quote:
Originally Posted by newsposter View Post
i wish it was that easy. cant do that either. when i go to try to pull the same program it gives me an option to cancel so i do that then i try to pull again and doesnt work

then i try to do other ones and it says will transfer later but even killing pytivo apparently doesnt stop the 'upload' that isnt even happening. rebooting tivo and computer do nothing.
Make sure there are no transfers pending by checking the todo list and deleting any that are there, then try rebooting the TiVo and restarting pyTivo.

__________________
James L. Sutherland
"You know TiVo users. Bunch of b****y little girls" TiVoAxe

"Jessica Fletcher visits Midsomer. Carnage ensues!"
lpwcomp is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2016, 08:09 PM   #5598
newsposter
Poster of News
 
Join Date: Aug 2002
Location: SE PA
Posts: 34,072
Quote:
Originally Posted by lpwcomp View Post
Make sure there are no transfers pending by checking the todo list and deleting any that are there, then try rebooting the TiVo and restarting pyTivo.
i had not looked at my todo list in very long time, never knew you could delete that way.

by some miracle the suggestion worked..thanks!

__________________
Tivo Premiere; 65 samsung

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

monsterjoe - You aren't wrong; spartanstew- I agree with newsposter
newsposter is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2016, 07:31 AM   #5599
newsposter
Poster of News
 
Join Date: Aug 2002
Location: SE PA
Posts: 34,072
now pulls work but pushes dont. no idea why

__________________
Tivo Premiere; 65 samsung

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

monsterjoe - You aren't wrong; spartanstew- I agree with newsposter
newsposter is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2016, 07:57 AM   #5600
lpwcomp
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: John's Creek, Georgia
Posts: 7,994
Quote:
Originally Posted by newsposter View Post
now pulls work but pushes dont. no idea why
This has happened many times in the past. Pulls are entirely local. On a Push, while the actual transfer is also local, the request has to go through the TiVo Mind Server, which goes down sometimes.

__________________
James L. Sutherland
"You know TiVo users. Bunch of b****y little girls" TiVoAxe

"Jessica Fletcher visits Midsomer. Carnage ensues!"
lpwcomp is online now   Reply With Quote
Old 08-13-2016, 08:37 AM   #5601
lpwcomp
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: John's Creek, Georgia
Posts: 7,994
The Return of the Bad Cookie?

looked more closely at the error message I am getting:

Code:
ERROR:pyTivo.video.video:<error><code>badCookie</code><debug>1</debug><text>Sess
ion cannot be authenticated; try login again</text></error>
Has the cookie fix they put in a few years back expired?

__________________
James L. Sutherland
"You know TiVo users. Bunch of b****y little girls" TiVoAxe

"Jessica Fletcher visits Midsomer. Carnage ensues!"
lpwcomp is online now   Reply With Quote
Old 08-13-2016, 10:54 AM   #5602
newsposter
Poster of News
 
Join Date: Aug 2002
Location: SE PA
Posts: 34,072
ive seen the bad cookie thing too.

__________________
Tivo Premiere; 65 samsung

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

monsterjoe - You aren't wrong; spartanstew- I agree with newsposter
newsposter is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2016, 01:59 PM   #5603
saberman
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 230
MP4 Audio Out Of Synch After Transfer To Tivo

Tivo Series 2 DVD

I bought a copy of the 2005 Washington Correspondents Dinner from CNN. I downloaded it to my computer:
Desktop running Windows 10 Pro x64 upgraded from Windows 7 ultimate x64
It is an mp4 file.
I then transferred it to my Tivo using pyTiVo (pulled).
The audio is out of synch with the video by a few seconds.

If I play it on my computer using VLC the audio is in synch.

Any idea what is wrong?

saberman is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2016, 02:15 PM   #5604
newsposter
Poster of News
 
Join Date: Aug 2002
Location: SE PA
Posts: 34,072
funny you mention out of sych..the past few days when ive watched a certain series i downloaded, tis out of synch. now i wonder if it's traced to whatever problem i've been having. if converting to mp4 before uploading would help i have no problem doing it

__________________
Tivo Premiere; 65 samsung

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

monsterjoe - You aren't wrong; spartanstew- I agree with newsposter
newsposter is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2016, 02:21 PM   #5605
saberman
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 230
Quote:
Originally Posted by newsposter View Post
funny you mention out of sych..the past few days when ive watched a certain series i downloaded, tis out of synch. now i wonder if it's traced to whatever problem i've been having. if converting to mp4 before uploading would help i have no problem doing it
My problem is an mp4. It plays fine on my computer but the audio is out of synch when uploaded to my Tivo Series 2 DVD pulling from pyTivo.

saberman is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2016, 03:14 PM   #5606
2004raptor
time to emancipate
 
2004raptor's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: GA
Posts: 6,006
I know this has been discussed a few pages back but I lost contact with pytivo again. I restarted my tivo and pytivo.py. Last time it happened I did the same and it didn't show until randomly the next day or so.

Just not sure why this has been finicky the last few months. Is there something else I can try to maybe force it to recognize the share?

BTW, I'm on W10, have a static IP assigned to the wired tivo.

2004raptor is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2016, 03:55 PM   #5607
saberman
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 230
Phahtom Transfers

Series 2 DVD
pyTivo

I have three files that are in one folder on the PC that show up on the TiVo as transferring but they aren't. The transfers do not show up on the To Do list and I can transfer other files so they don't block transferring from the PC.

I have rebooted the TiVo and the computer many times since they showed up but cannot get rid of them. They don't interfere with anything but they are annoying.

Any way to get rid of them?

saberman is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2016, 08:43 PM   #5608
trendtimer
Registered User
 
Join Date: May 2015
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by lpwcomp View Post
Make sure there are no transfers pending by checking the todo list and deleting any that are there, then try rebooting the TiVo and restarting pyTivo.

Does the Tivo Roamio even have a "todo" list? I seem to recall a Tivo had this that I owned many years ago, but I haven't noticed anything like this on my Roamio.

trendtimer is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2016, 08:46 PM   #5609
HerronScott
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Staunton, VA
Posts: 2,574
Quote:
Originally Posted by trendtimer View Post
Does the Tivo Roamio even have a "todo" list? I seem to recall a Tivo had this that I owned many years ago, but I haven't noticed anything like this on my Roamio.
Yes it does have one. It's right at the top of the Managing Recordings & One Pass menu (To Do List).

Scott

__________________

Roamio Pro - 3TB - All-in
S3 HD - 2TB - Lifetime (son's)
S3 OLED - 2TB - Lifetime
S3 OLED - 2TB - Lifetime
S1 Phillips - 120GB - Lifetime trnsfrd to S3
S1 Sony - 30GB - Lifetime trnsfrd to S3
HerronScott is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2016, 08:48 PM   #5610
bareyb
Under Maintenance
 
bareyb's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Silicon Valley, California
Posts: 25,790
TC CLUB MEMBER
Quote:
Originally Posted by trendtimer View Post
Does the Tivo Roamio even have a "todo" list? I seem to recall a Tivo had this that I owned many years ago, but I haven't noticed anything like this on my Roamio.
You can also press "Menu 2" and it will take you directly to it.

__________________
Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect. --Mark Twain
bareyb is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump







Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Advertisements





TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media


(C) 2016 DBNet - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVo® is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 10:36 AM.
Page generated in 0.26163793 seconds (54.99% PHP - 45.01% MySQL) with 20 queries